MOS: Eet lokaal, denk globaal

Eet lokaal, denk globaal
De herfst is het ultieme seizoen voor appels en bovendien is 16 oktober Wereldvoedseldag. Op deze dag eten we een lokaal geteelde appel of een ander stuk seizoensfruit als tienuurtje.

Datum
Dinsdag 16 oktober 2012

Bedoeling
Fruit eten is niet alleen gezond, we verlagen ook onze impact op het milieu door lokaal geteeld seizoensfruit te eten! Er is minder tot geen verpakkingsafval, de milieukost van het transport is lager en het fruit moet niet onnodig lang bewaard worden in allerhande koelsystemen. We denken na over het ‘onzichtbare’ energieverbruik dat nodig is voor de productie en de reisweg van onze dagelijkse voedingsmiddelen. Wist je dat heel wat voedingsmiddelen gemiddeld 2.000 km afleggen alvorens ze op ons bord terecht komen?

Concreet
In plaats van een koek of geïmporteerd fruit eten we een lokaal geteeld stuk seizoensfruit. De school kan voor iedereen een dergelijk stuk fruit voorzien of de leerlingen brengen zelf één mee.

Mogelijke thema’s
Economische voordelen van lokaal geteeld fruit, voedselketens;
Impact op milieu van
ohet ‘onzichtbaar’ energieverbruik tijdens het productieproces;
ohet transport van goederen;
overpakkingsafval composteren;
Duurzame voeding.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.