Met z’n vijven naar Malta voor Move your Buddy

IMG_2285Vorige week was het dan zover. Vijf teamleden vertrokken richting Malta voor een vierde uitwisseling binnen het Europese project “Move your Buddy”. Ze werden er heel goed onthaald. Het weer liet zich wel niet van zijn beste kant zien (er passeerde op vrijdag een kleine tyfoon) maar dat lieten ze niet aan hun hart komen.

Ze konden er uitgebreid kennis maken met de Maltese school “Sint Albert The Great” op Valetta. Een school in de vorm van een flatgebouw met de speelplaats op het dak. Niet alleen een lagere school, maar tevens een bijhorende middelbare school.

IMG_2271

De leerkrachten waren vooral onder de indruk van het zorgsysteem. Buitengewoon onderwijs is er enkel voor kinderen met meervoudige problematieken. Alle andere kinderen worden opgevangen in het gewone onderwijs maar dan wel met telkens een voltijdse assistent erbij.

Ze namen er tevens deel aan een sportvoormiddag waar de gekozen sporten binnen het project alvast centraal stonden. Het viel op dat heel veel ouders aanwezig waren. Blijkbaar hebben Maltese ouders het moeilijk om hun kinderen te laten deelnemen aan uitstappen. Ze nemen dan liever verlof om dit mee te maken.

Naast deze bezoeken stonden er tevens 3 meetings en heel veel maaltijden op het programma. Een overvol programma dus die op vrijdagavond zijn eindpunt kende.

IMG_2341

Maar natuurlijk hield het daar niet op. Nu ze er toch waren werd er nog een weekendje extra gebleven. Een bezoek aan Gozo kon daarbij niet ontbreken. We konden het dan ook niet laten om de foto’s erbij te voegen.